bildad.se

Blogg

Det brukar vara gott om bilder på min hemsida, men det är lite strul på den fronten just nu. Det kommer att fixas i december!

Fotomaran17: Topp 10 i Punk och Asfaltsblomma

Igår var jag förbi Dome of Visions vid KTH, där det med kort varsel annonserats att det skulle vara vernissage för topp-10 i två av alla 24 teman. Det kommer vara en till vernissage på SEB Experience Stureplan (söndag den första oktober kl 12-16), där det kommer ställas ut fler topp-10 i diverse andra teman (vi vet inte vilka än), och även vara en prisutdelning för de teman som hunnit bli utställda.

Stockholm fotomaraton 2017, topp-10 tema Punk

Det här är kanske lite komplicerat för en nykomling, men det finns många vinnare i Stockholm Fotomaraton. Det utses vinnare, en eller ibland flera, för varje enskilt tema. Men den riktiga tävlingen, och det riktiga priset, är där hela bildserien döms i sin helhet.

Det gör det dock inte mindre kul att en av mina bilder kom med här:

Stockholm Fotomaraton 2017, bidrag Punk

Nu vet jag inte vad jag tänkte när jag tog de här bilderna från vernissagen riktigt, jag tror jag mest ville anteckna namnen utan en tanke på att det kanske skulle upp på bloggen. Oavsett! Jag vill göra en shout-out till Rickard Lundqvist som tydligen tagit hela sin bildserie med hjälp av en quadcopter - fett ballt. Det är rakt upp i min gränd, som en säger på anglifierad svenska. Jag ser fram emot att se hela serien!

Stockholm Fotomaraton 2017, bidrag Punk

Och sen även till Ella Viirola (upp till vänster) som enligt mig tog den överlägset bästa bilden på temat Asfaltsblomma. Jag gillade absolut inte det här temat då jag tycker det är ett för allvarligt ämne för den här tävlingsformen, ett ämne som är mycket svårt att göra rättvisa, om en inte vill ta bajsnödiga bokstavliga bilder på faktiska blommor.

Stockholm Fotomaraton 2017, bidrag Punk

Jag kanske bör tillägga att alla bilder här absolut är bättre än min bild i det här temat. Du kan ju gissa vad jag tog bild på.

Resten av mina bilder från maran finns här.