bildad.se

Blogg

Det brukar vara gott om bilder på min hemsida, men det är lite strul på den fronten just nu. Det kommer att fixas i december!

Um

BP059683.jpg

Okej, det är fredag igen, och det betyder att det är dags att berätta hur jag mår och hur det går igen, men jag har ingenting att skriva, känns det som igen.

Jag är inne på tredje veckan av ledighet, och den senaste veckan har varit galet varm. Vad är det, 60 skogsbränder runt om i landet? Här är det 30 grader varmt både inomhus och utomhus, och när jag inte direkt har saker jag måste/vill göra om dagarna så brukar jag vara segstartad nog som det är. Idag, i jakt på frukost, slog jag upp kylskåpsdörren lite slarvigt och träffade mig själv mitt på nosen. Snyggt är ordet.

Jag sitter just nu på balkongen, klockan är snart tio på kvällen, och jag gör mig en till kopp kaffe för att jag inte vill sova. Några skator skuttar fram och tillbaka på taket mitt emot och leker med något snöre. Några grannar jag inte kan se spelar mysig reggae på svenska som når mig genom ett öppet fönster, eller via en balkongdörr på vid gavel. Grannarna ovanför mig vattnar växterna, och överflödigt vatten droppar sakta ner på mitt balkongräcke. Det låter som att någon ber om uppmärksamhet innan de ska hålla ett tal. Det är inget som berör mig.

Min vita t-shirt har gråa färgfläckar från det första lagret färg jag lagt på väggen i den inbyggda garderoben jag snyggar upp, den jag skrev om för en vecka sedan. Det börjar bli fint. Jag insåg inte det här förrän jag började måla, men färgen jag valt skulle nog kunna heta gråkortsgrå. Det känns passande, även om det inte kommer få bo så mycket fotosaker i det utrymmet sen.

Jag har även fått igång min nya dator, det var strul med amdgpu-drivrutinerna, men jag fick till det till slut, med Linux 4.18.0-rc4 och firmware direkt från någon av AMDs utvecklare. 4GB dedikerat grafikminne har jag nu. Det är helt bizzart. Jag har kört med Intels integrerade de senaste... 7 åren minst? Jag har kunnat spela diverse spel dock, typ Factorio och This War of Mine, men inte utan att den dator jag hade satte fläktarna på max. Den här är knäpptyst, och nu har jag grafiken på max istället för de lägsta inställningarna. Nu har jag har sluppit att sitta med hörlurar. Så idag har jag suttit i några timmar och spelat det senare nämnda spelet. Det är fett bra och fett deppigt.

Klockan slår tio. Jag tar en klunk kaffe.

Jag är på bok fyra av The Expanse-serien, och därmed ikapp och förbi TV-serien. Nu börjar det lite mer spännande. Jag vet inte vad jag tycker om serien än. Uppenbarligen tillräckligt för att läsa 2000+ sidor på två veckor, men... vi får se.

Nu kliar det i fingrarna igen, och jag måste återgå till spelet. Imorgon eller på söndag kommer jag vara klar med garderoben. Det känns fint. Det känns bra.

Tills vidare, internet.