bildad.se

Blogg

Det brukar vara gott om bilder på min hemsida, men det är lite strul på den fronten just nu. Det kommer att fixas i december!

Kurdistan: Dag 2; En titt på skolan

Vi försov oss. Eller ja, jag och Dara gjorde det. Jessika vaknade klockan 05, men typ antog att planerna hade ändrats. Vilket nog är så jag också hade tänkt, Dara brukar ju ha sån koll på läget, men tydligen har hans mobil inte ställt om sig till lokal tid av någon anledning, och larmet gick alldeles för sent.

Men det är okej, den där dagen. Hade det varit en annan dag hade det inte känts lika bra, men i morse behövde vi (tydligen) sova. Amir, en av alla våra kontakter på skolan, skulle hämta upp oss och allt material klockan 08, men trots att vi inte var redo då så kom i alla fall all färg, papper, penslar och prylar med.

Så vi tog det lugnt och åkte dit lite senare.

Jag filmade en hel del med en annan kamera under vår biltur och genom vår guidning genom skolan, men tog inte så mycket bilder med den här kameran. Jag får fylla på med det en annan dag.

Det klassrum vi ska ha de kommande veckorna.

Vi träffade flera lärare från skolan som alla var lika välkomnande och glada att se oss. De flesta samtalen tog Dara med de andra på kurdiska, men några få av lärarna var bekväma på att även tala engelska med oss. En lärare i engelska gick med oss som tolk under runtvisningen, så Dara kunde prata med de andra om annat.

Det här är Idris. Idris kallar sig kaptenen av kött, apropå min veganism.

Utöver lärarna har vi även träffat rektorn.

Skolan ser helt fantastisk ut. Och den är stor! Inte bara är det massvis av konst i korridorerna, även innergården - inklusive byggnadernas exteriör - täcks av massa olika inspirerande konst. Jag lovar att återkomma med bilder på det också.

Vi stötte även på en hel del elever som var hemskt nyfikna.

Jag är fett taggad. Det här kommer bli en kul praktik!