bildad.se

Blogg

Det brukar vara gott om bilder på min hemsida, men det är lite strul på den fronten just nu. Det kommer att fixas i december!

Levande verkstad och Öppet hus 2020

2020.05.08-lvhus.png

Ironiskt nog, efter mitt förra inlägg, vill jag nu hänvisa er till Instagram! Typ. I dessa tider av pandemi så är det många saker som blir annorlunda, exempelvis så har Öppet hus på Levande verkstad varit en tradition i 50+ år, och i år så... kan det inte bli så. Därför har skolan gjort vad som är möjligt och istället satsat på ett digitalt sådant istället. Och även om jag inte gillar Instagram så kan jag inte idag föreslå något bättre sätt (från skolans perspektiv) att göra det här idag.

Så, följ @sodrastockholmsfolkhogskola på Instagram och kolla inlägg och stories (om du till skillnad från mig har Instagram), och se vad vi gjort! Det går att kolla i dator också men det är otroligt begränsat.

En sak du däremot kan nå direkt, är ett spel jag och Alex i klassen har gjort! Det är en VR-upplevelse (kreativ lögn), skriven i Scratch, ett programmeringsspråk och utvecklingsmiljö som används i bland annat lågstadiet för att hjälpa barnen i det ämnet.

Det är coolt att tänka sig att 8-åringar lär sig programmering i skolan idag.

2020.05.08-lvspelet.png

Det spelet finns iaf här: Levande verkstad öppet hus 2020: Spelet

Se om du kan klara ut det!